'Cercle Brugge stelt competitieformule met 18 voor en vindt bijval in Pro League'

'Cercle Brugge stelt competitieformule met 18 voor en vindt bijval in Pro League'

Gepubliceerd: donderdag 2 juli 2020 om 12:27do 02-07-2020 om 12:27

Laatste update: donderdag 2 juli 2020 om 12:53do 02-07-2020 om 12:53

Het is nog altijd niet duidelijk hoe de competitieformule van de Jupiler Pro League er de komende jaren gaat uitzien. Het Nieuwsblad meldt nu dat Cercle Brugge een competitie met achttien ploegen in 1A voorstelt. Daar zou binnnen de Pro League oren naar zijn.

Nog niet zo lang geleden deed Cercle Brugge-voorzitter Vincent Goemaere al een voorstel om met twintig ploegen in 1A te gaan spelen. Een competitie zonder Play-Offs en ook geen 1B meer. Daar vond hij geen voorstanders voor. Na gesprekken met de G5 en de K11 probeert Goemaere het nu opnieuw met een andere formule.

Als het van Cercle Brugge afhangt, spelen er volgend seizoen achttien ploegen in de Jupiler Pro League. Waasland-Beveren zou op het hoogste niveau mogen blijven. Terwijl Oud-Heverlee Leuven en Beerschot promoveren zonder titelmatch te spelen.

Mini Play-Offs
Verder staat in het voorstel dat er mini Play-Offs (vier ploegen strijden om de titel en de beste Europese plaatsen) komen. KAA Gent, KRC Genk en RSC Anderlecht willen graag verder met de Play-Offs.

Het laatste ticket voor Europa wordt dan weer verdeeld in een Play-Off met de nummers vijf tot en met acht.

1B met acht ploegen inclusief Lierse Kempenzonen
Voor de laatste in de stand is het degradatieticket weggelegd. De voorlaatste in 1A speelt een barragematch tegen een ploeg uit 1B.

In het plan van Cercle begint de Proximus League met acht ploegen. Lierse Kempzonen krijgt de promotie in haar schoot geworpen. Roeselare zou eventueel ook nog kunnen. In 1B gaat men een gewone competitie spelen zonder eindrondes. De kampioen promoveert.

Het is de bedoeling dat deze formule minstens twee jaar gaat toegepast worden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Vind je dit een goed plan?

(334 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws