Lars Dendoncker tekent in Engeland: “De reacties in België waren eerder lauw”

Lars Dendoncker tekent in Engeland: “De reacties in België waren eerder lauw”

Gepubliceerd: donderdag 2 juli 2020 om 09:46do 02-07-2020 om 09:46

Laatste update: donderdag 2 juli 2020 om 09:48do 02-07-2020 om 09:48

Een tweede Dendoncker gaat aan de slag in Engeland. Na Leander heeft nu ook Lars een transfer te pakken. Hij tekent bij Brighton & Hove Albion.

Na elf jaar verlaat de 19-jarige Lars Dendoncker Club Brugge en zal hij aan de slag gaan bij de U23 van het Engelse Brighton. De derde Dendoncker-broer Andres, de makelaar van zijn broers, laat zich tegenover Het Nieuwsblad uit over de transfer.

De stap naar Engeland was niet evident. Meestal doen jongeren eerst ervaring op in België. “Klopt, maar in België waren de reacties eerder lauw. Op een paar clubs na, die hem interessant noemden. Wel was er interesse uit Nederland, Schotland, Frankrijk, Italië en Engeland.”

“En Engeland, dat blijft toch een unieke kans. Lars wilde voor zichzelf ook een zo groot mogelijke uitdaging. Er zullen mensen zijn die zeggen dat het beter is om eerst in België door te breken, maar dat was nu eenmaal niet aan de orde. Wolverhampton was gecharmeerd, maar Brighton werd echt concreet, en bij die club had Lars meteen een heel goed gevoel. Vandaar de keuze.”

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws