Tweede Dendoncker in Engeland: “Maar zeker niet dankzij de achternaam”

Tweede Dendoncker in Engeland: “Maar zeker niet dankzij de achternaam”

Gepubliceerd: donderdag 2 juli 2020 om 07:43do 02-07-2020 om 07:43

Lars Dendoncker trekt naar Brighton & Hove Albion. Zaakwaarnemer en broer Anders Dedoncker laat zich tegenover Het Nieuwsblad uit over de opmerkelijk stap van Club Brugge naar Engeland.

Het gebeurt vaker dat spelers worden aangetrokken door de naam, maar dat spreekt Andres Dendoncker tegen. “Het gaat echt niet om de naam. Veel mensen denken dat die de zaken vergemakkelijkt, maar integendeel: het maakt het voor Lars net moeilijker. Er wordt met een andere bril naar hem gekeken.”

“Maar hij is het voorbije seizoen echt intensief gescout geweest door Brighton – vooral in de Youth League, waarin hij het goed heeft gedaan. Lars komt ook niet uit het niks, hè. Hij heeft twee jaar geleden ook al een goed EK gespeeld met de U17. We hebben zowel met de trainer als de academy manager gesproken en we voelden dat ze echt in hem geloven.”

Potentieel
Lars Dendoncker heeft potentieel. “Met zijn voetballend vermogen en zijn gestalte – hij is 1 meter 90 – heeft Lars absoluut de kwaliteiten en het potentieel om een verdediger op profniveau te worden. Of hij het dan in Engeland zal maken of elders, dat is moeilijk te voorspellen.”

“Je bent ook afhankelijk van de manier waarop men met je werkt en vooral van hoe je jezelf profileert en aanpast. Je moet toch wennen aan een nieuwe club, een nieuw land, een nieuwe cultuur. Daar moet je zeker een half jaar voor rekenen”, aldus Andres Dendoncker.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws