Tielemans en Praet doen slechte zaak, Leicester City verliest van Everton

01-07-2020 20:59
4

Leicester City heeft een slechte zaak gedaan in de strijd om Champions Leaguevoetbal. Op bezoek bij Everton ging het met 2-1 onderuit. Youri Tielemans en Dennis Praet zien zo Chelsea, Manchester United en Wolverhampton dichterbij kruipen.

Dennis Praet en Youri Tielemans begonnen aan de partij, maar konden niet overtuigen tegen Everton. De thuisploeg kwam al snel op voorsprong na doelpunten van Richarlison en Sigurdsson. De Leicester City-coach probeerde in te grijpen en hield Praet aan de kant na 45 minuten voetballen.

Dat bracht voor enige verandering. Kort na de pauze kon Iheanacho scoren voor de bezoekers. Tielemans, die tien minuten voor tijd werd vervangen, kon het tijd niet meer doen keren. Het bleef 2-1.

Arsenal - Norwich City FC 4-0
Tim Krul werd afgelopen weekeinde nog bewierookt na zijn hoofdrol in het FA Cup-duel met Manchester United, maar dat kon hij geen vervolg geven. De Nederlandse doelman van Norwich City stond tegen Arsenal aan de basis van de openingstreffer van Pierre-Emerick Aubameyang. De achtvoudig international treuzelde veel te lang, waardoor de Gabonees hem de bal afsnoepte en in het lege doel schoof: 0-1. Daarmee was de gifbeker nog niet leeg voor Krul, want enkele minuten later ging een schot van Granit Xhaka door zijn benen.

The Gunners hadden in het vervolg geen kind aan Norwich. In de tweede helft voerden Aubameyang en Cedric Soares de score op. Arsenal klimt naar plek zeven, maar moet nog een behoorlijke inhaalslag maken. Nummer zes Wolverhampton Wanderers en nummer vijf Manchester United hebben zes punten meer. Norwich blijft de hekkensluiter met 21 punten, zes punten minder dan Aston Villa en Bournemouth.

Bournemouth - Newcastle United 1-4
Bournemouth kreeg ook een gevoelige tik te verwerken. Thuis werd met 0-4 verloren van Newcastle United, dat al na vijf minuten op voorpsrong kwam via Dwight Gayle. The Magpies voerden daarna de boventoon. Ook Allan Saint-Maximin was weer eens belangrijk door het strafschopgebied binnen te dribbelen en terug te leggen op Sean Longstaff: 0-2.

Het ging daarna helemaal mis voor Bournemouth. Miguel Almiron maakte er na 57 minuten 0-3 van en Valentino Lazaro gooide extra zout in de wonden. Dan Gosling redde in de slotminuten de eer voor de The Cherries, die onder de degradatiestreep blijven staan. Een spannende ontknoping wacht, want de nummer negentien heeft net zoveel punten als Aston Villa en West Ham United.