OFFICIEEL: KRC Genk haalt Eredivisie-topschutter Dessers in huis

OFFICIEEL: KRC Genk haalt Eredivisie-topschutter Dessers in huis

01-07-2020 20:03 Laatste update: 20:08
36

Het heeft even geduurd, maar de transfer van Cyriel Dessers richting KRC Genk is nu helemaal rond. De topschutter van de Eredivisie wordt weggehaald bij Heracles Almelo. Hij zette zijn handtekening onder een contract tot medio 2024.

Dat meldt Genk via de officiële kanalen. De Limburger speelde de voorbij vier seizoenen in Nederland, maar keert nu terug naar België. Hij zal nu uitkomen voor 'de ploeg van zijn hart', schrijft Genk. De spits legde op zevenjarige leeftijd al een test af bij Genk, maar trok niet naar de Limburgers. Achttien jaar later speelt hij toch voor Genk.

"Cyriel heeft zich in Nederland uitstekend ontwikkeld als voetballer, en als echte doelpuntenmaker", vertelt sportief directeur Dimitri De Condé. "Hij is Belgisch, nog jong en helemaal klaar om de volgende stap te zetten in zijn carrière. Dat hij als kind al supporter was van onze club, maakt het alleen nog mooier", klinkt het.

Ook Dessers is bijzonder tevreden met de overgang. "Limburg is mijn thuis", vertelt hij in een reactie. "Als kleine jongen droom je van grootse dingen. Ik droomde van Racing Genk, mijn ploeg. Ik zag me al spelen in dat mooie stadion. Nu ben ik waar ik wil zijn", aldus Dessers.