Makkie voor Standard: Rouches kennen geen moeilijkheden in eerste oefenpartij

01-07-2020 20:02
4

Standard heeft de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen positief kunnen afronden. Tege Stade Waremienne, uit Tweede Amateurklasse, won het makkelijk met 5-0.

De eerste kansen waren voor Standard, dat met enkele belangrijke spelers zoals Zinho Vanheusden en Mehdi Carcela, aan de partij begon. Het eerste doelpunt viel uiteindelijk na dertien minuten voetballen. William Balikwisha kon voor het openingsdoelpunt zorgen.

Niet veel later viel ook het tweede doelpunt. Na een mooi een-tweetje met Felipe Avenatti kon Denis Dragus de netten doen trillen. Net voor rust werd het zelfs nog 3-0 via Balikwisha.

In de tweede helft kregen we flink wat nieuwe namen, maar geen ander spelbeeld. De kansen waren voor Standard, de doelpunten ook. Selim Amallah kreeg de gelegenheid om de 4-0 te scoren, maar miste vanop de stip. Ploegmaat Nicolas Gavory deed het wat later wel met een strafschop. Joachim Carcela kon vijf minuten voor tijd de 5-0 eindstand op het bord zetten.

Eerste helft: Henkinet, Fai, Bope Bokadi, Vanheusden, Pavlovic, Shamir, Bastien, M. Carcela, W. Balikwisha, Dragus, Avenatti
Tweede helft: Bodart, Vojvoda, Nekadio, Laifis, Gavory, J. Carcela, Raskin, Amallah, Ntelo, Tapsoba, M-A. Balikwisha