Spelen met vuur? 'Oefenpartner Antwerp niet getest op coronavirus'

Spelen met vuur? 'Oefenpartner Antwerp niet getest op coronavirus'

01-07-2020 18:45 Laatste update: 18:47
7

Antwerp is opnieuw begonnen met voetballen en werkt woensdag een oefenpartij af tegen Tweede Provincialer Brasschaat. In coronatijden is er flink wat voorzichtigheid. Al leek die voorzichtigheid er woensdag even niet te zijn.

In België heeft de Pro League een bijzonder streng coronaprotocol ingevoerd, waarin spelers voor een wedstrijd getest zullen worden op het coronavirus. Opvallend, de spelers en het bestuur van Brasschaat (de oefenpartner van Antwerp) werden niet getest op het coronavirus. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De club wilde dat wel, maar om een onbekende reden was dat echter niet mogelijk. Er werd uiteindelijk besloten om toch de temperatuur van iedereen te meten. Daarnaast moesten alle bestuursleden en spelers verklaren dat ze de voorbije maanden niet ziek zijn geweest. Er was één afwezige bij Brasschaat: de voorzitter. Die had buikgriep en bleef thuis.

Als er in het slechtste geval iemand van Antwerp toch besmet raakt met het coronavirus, zal die verplicht in quarantaine moeten gaan.