Breaking news

Terug naar af voor Club Brugge, Cercle Brugge wil niet zomaar weg uit Jan Breydel

Antwerp heeft opvolger Haroun binnen: “Ik zie veel raakvlakken”

Antwerp heeft opvolger Haroun binnen: “Ik zie veel raakvlakken”

Gepubliceerd: woensdag 1 juli 2020 om 15:46wo 01-07-2020 om 15:46

Royal Antwerp Football Club heeft Frank Boya gratis binnengehaald van Moeskroen. Volgens Hugo Broos is de middenvelder de ideale opvolger voor de op leeftijd komende Faris Haroun.

Boya en Broos kennen elkaar van de nationale ploeg van Kameroen. "Boya is op termijn de geschikte man om Haroun op te volgen. Ik zie veel raakvlakken. Niet de meest technische speler, maar wel veel karakter, loopvermogen, kracht, de juiste mentaliteit. Op het veld is hij een beest, ernaast een heel lieve jongen.”

“Hij kan het maken, zeker van. Ik ben er redelijk van overtuigd dat ze bij Antwerp tevreden zullen zijn van hem”, gaat Broos verder. “Grootste werkpunt? De tactische discipline. Die zal Leko erin moeten slijpen, wil hij hem gebruiken op '6'. Want Boya heeft die drang naar voor.”

Broos ziet ook dat Boya nog stappen kan maken. “Je kan hem nu niet op de positie van een Simons of een Rits zetten. Maar op termijn: waarom niet? Slaagt hij in die uitdaging, is er veel mogelijk voor hem. Dan is dit zeker geen eindpunt", citeert Het Laatste Nieuws.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Broos hier gelijk?

Ja
85%
Nee
15%
(130 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws