Wigan Athletic dreigt 7 jaar na FA Cup-zege 12 punten in te moeten leveren

Wigan Athletic dreigt 7 jaar na FA Cup-zege 12 punten in te moeten leveren

Gepubliceerd: woensdag 1 juli 2020 om 14:11wo 01-07-2020 om 14:11

Wigan Athletic legde in 2013 nog beslag op de FA Cup, maar zit zeven jaar later diep in de financiële problemen. The Latics staan zelfs onder curatele, werd woensdag bekend.

De uitbraak van het coronavirus en het tijdelijk stilleggen van het Championship hebben een 'significant impact' gehad op de club, heeft een woordvoerder bekendgemaakt. De huidige nummer 14 van het Championship hoopt dan ook zo snel mogelijk een externe partij te vinden die de club financieel overeind kan houden. "Wigan Athletic is al sinds 1932 een cruciale factor in de regio en geeft de stad iets om trots op te zijn. Wij verzoeken iedereen die interesse heeft om dit historische instituut over te nemen, zich zo snel mogelijk bij de clubleiding te melden."

Wigan promoveerde in 2005 naar de Premier League, groeide uit tot vertrouwd gezicht op het hoogste niveau, maar degradeerde in 2013 alsnog, kort na de FA Cup-stunt in de finale tegen Manchester City. Sindsdien schommelde men heen en weer tussen de League One en het Championship. De huidige financiële situatie zou The Latics ook nog een straf van 12 punten in mindering op kunnen leveren: in dat geval zou Wigan in één klap van plek 14 naar plek 24 zakken en afkoersen op degradatie naar de League One.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws