Setién veroorzaakt Griezmann-rel: Ik heb er geen woorden voor

Setién veroorzaakt Griezmann-rel: "Ik heb er geen woorden voor"

Gepubliceerd: woensdag 1 juli 2020 om 09:28wo 01-07-2020 om 09:28

Laatste update: woensdag 1 juli 2020 om 09:43wo 01-07-2020 om 09:43

FC Barcelona-coach Quique Setién heeft een flinke storm veroorzaakt door zijn besluit om Antoine Griezmann pas in blessuretijd te laten invallen tijdens het 2-2 gelijkspel met zijn oude club Atlético Madrid.

Griezman zat voor de derde keer in vier wedstrijden op de bank bij Barcelona, en mocht pas na het verstrijken van de negentig minuten het veld in. Daarvoor had Setién al de piepjonge Ansu Fati laten invallen om een overwinning te forceren. Atlético-coach Diego Simeone, die jarenlang met Griezmann samenwerkte, had 'geen woorden' voor het besluit van Setién.

Setién moest na afloop van het nieuwe puntenverlies verklaren waarom hij de aankoop van 120 miljoen euro in blessuretijd liet invallen. "Het probleem is dat niet iedereen kan spelen", aldus de onder vuur liggende Barça-coach. "We moeten keuzes maken. Misschien was het niet logisch om hem zo laat te brengen, maar het was erger om dat niet te doen."

"We brachten hem niet in omdat het team het goed deed, Riqui Puig het ook goed deed en we altijd Suárez en Messi op het veld willen hebben. Dan is het lastig om voor Griezmann een plek te vinden zonder het team te destabiliseren", aldus Setién, die daarmee een bom legt onder de toekomst van de Fransman bij Barcelona.

"Ik zeg niet dat ik geen vertrouwen in hem heb", vervolgt de coach. "Hij is een belangrijke speler en ik begrijp dat het moeilijk is om zo laat het veld in te komen. Ik zal woensdag met hem gaan praten. Ik ga niet mijn excuses aanbieden, maar ik snap dat hij zich rot voelt. Hij is een geweldig persoon en een geweldige professional."

Door het 2-2 gelijkspel van Barcelona tegen Atlético Madrid kan Real Madrid donderdag bij winst op Getafe uitlopen naar vier punten voorsprong, met nog vijf duels te spelen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws