'De Belgische subtoppers schat ik hoger in dan die in de Nederlandse competitie'

'De Belgische subtoppers schat ik hoger in dan die in de Nederlandse competitie'

Gepubliceerd: woensdag 1 juli 2020 om 08:15wo 01-07-2020 om 08:15

Davy de Fauw is het eens met Mehdi Bayat, voorzitter van de Belgische voetbalbond, die stelde dat het Belgische voetbal 'ver boven het Nederlandse' staat. De preses wil geen BeNeLiga, omdat hij het niet eens is met de verdeling van tien Nederlandse clubs en acht Belgische.

De Fauw, assistent-trainer bij Zulte Waregem en oud-speler van Essevee, is het daarmee eens. "Ajax is groot, PSV zit er kort achter. Dan heb je AZ en misschien ook Feyenoord. Daarna houdt het wel op, denk ik", zegt De Fauw in het Algemeen Dagblad. "Bij ons heb je Club Brugge, dat steekt er echt bovenuit. Maar de Belgische ploegen daaronder schat ik iets hoger in dan het Nederlandse voetbal. Er zijn echt veel mogelijkheden bij die clubs"

De Fauw ziet zeker in de middenmoot en subtop goede ontwikkelingen in het Belgische voetbal. "Antwerp, AA Gent, Racing Genk, Standard Luik, Charleroi. Er is hier echt het één en ander gaande op voetbalgebied. Qua financiële middelen zit het bij veel clubs ook goed, de stadions zijn aan het veranderen. Wij zijn echt groeiende", aldus de Essevee-man.

"Een gelijke verdeling met negen ploegen per land, dat moet dan zeker wel. Als de Beneliga er echt komt, zullen we snel zien wie er de betere ploegen heeft: België of Nederland", besluit de Fauw.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wat een topseizoen van Lukaku! De Rode Duivel was woensdag goed voor zijn 30ste doelpunt! #Lukaku #Inter #Internazionale #RodeDuivels #RSCA #RSCAnderlecht #Anderlecht #RomeluLukaku

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Is die BeNeLiga een goed idee?

(743 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws