JPL-spelers massaal zonder contract: De kernen worden kleiner

JPL-spelers massaal zonder contract: "De kernen worden kleiner"

01-07-2020 07:45 Laatste update: 07:53
5

Nu we 30 juni voorbij zijn, kan er een balans opgemaakt worden van de transfervrije spelers in de Jupiler Pro League. In ons land zitten maar liefst 55 spelers sinds 1 juli zonder club. Voetbalmakelaar Patrick Vervoort vreest dat het voor hen niet makkelijk wordt om een nieuwe uitdaging te vinden.

Clubs verkiezen om sterkhouders aan boord te houden, maar twijfelgevallen te laten gaan. "Er is minder geld, maar de clubs gebruiken dat ook in de contractbesprekingen. Voor de topspelers zal altijd wel nog geld klaarliggen - kijk naar Mbokani bij Antwerp. Maar voor de nummers 25 tot 30 wordt het heel moeilijk. De kernen worden kleiner, voor die mannen is geen geld meer", aldus Vervoort in Het Nieuwsblad.

"We leven in een nieuwe realiteit", geeft Matthias Leterme, algemeen directeur van KV Kortrijk, toe. "De inkomsten dalen en dus zal iedereen moeten besparen. Bij voetbalclubs kom je dan al snel uit bij de spelerskern. Waar een eersteklasser vroeger koos voor een selectie van 26 à 27 man, zal nu geopteerd worden voor slechts 22 à 23 man."