Juventus neemt door prachtige goals weer afstand van Lazio

30-06-2020 23:39
1

Juventus heeft het gat met SS Lazio weer vergroot tot vier punten. Nummer zeventien Genoa bleek een taaie tegenstander voor de Serie A-koploper, maar uiteindelijk werd het alsnog een comfortabele 1-3.

Lazio is de belangrijkste belager van Juventus. De Romeinen wonnen eerder op de dag nipt met 1-2 van Torino. Kort na die wedstrijd moest Juventus het laten zien tegen Genoa, waar Lasse Schöne in de basis begon. Matthijs de Ligt speelde bij Juventus.

In de eerste helft wist Genoa eenvoudig overeind te blijven tegen Juventus. De Oude Dame creërde wel wat, maar daar schrok Genoa niet van. De Ligt schreeuwde nog om een penalty, maar zijn theater werd niet beloond met een strafschop.

Pas in de tweede helft wist Juventus van Genoa los te komen. Vijf minuten na rust maakte Paulo Dybala op prachtige wijze de 0-1. Hij kreeg de bal, omspeelde de Genoa-defensie en schoot vervolgens in de verre hoek raak. Even later was het woord aan Cristiano Ronaldo, die doelman Mattia Perin verschalkte met een wonderknal. De goal van Diego Costa kwam qua schoonheid nog het meeste in de buurt van die van Ronaldo.

Andrea Pinamonti deed namens Genoa nog wel wat terug, maar van die goal werd Juventus niet nerveus meer.