OFFICIEEL: Toptalent Ramazani ruilt Manchester in voor Spaanse tweedeklasser

OFFICIEEL: Toptalent Ramazani ruilt Manchester in voor Spaanse tweedeklasser

30-06-2020 18:40 Laatste update: 25-08-2020 08:57
7

Voor Largie Ramazani zit het avontuur bij Manchester United erop. De negentienjarige landgenoot heeft op Instagram zelf zijn vertrek bij de Engelse grootmacht aangekondigd.

'Het leven van een atleet bestaat uit uitdagingen', schrijft Ramazani. 'Sommige worden ons opgelegd, anderen komen uit bepaalde beslissingen die we zelf nemen. Beslissingen die onze carrière, die kort is, bepalen. Ik wil de club bedanken om van mij een betere voetballer en persoon te maken. Mijn familie en ik voelden ons hier thuis.'

'Na al die jaren kan ik alleen maar de club, de fans en mijn ploegmaats bedanken om me te steunen sinds mijn eerste dag in het shirt van United. Vandaag zeg ik ‘tot ziens’ aan Man United, maar ik zal de goede herinneringen, belangrijke lessen en fantastische momenten nooit vergeten. Ik heb hier de beste jaren uit mijn nog prille carrière beleefd', aldus Ramazani.

Ramazani begon als jong voetballertje bij RSC Anderlecht alvorens op twaalfjarige leeftijd richting het Engelse Charlton Athletic te vertrekken. Daar speelde hij zich in de kijker van Manchester United, dat hem in 2017 overnam. Ramazani mocht afgelopen november debuteren voor de hoofdmacht in de Europa League-match tegen Astana. Meer speelminuten zaten er niet in. Voor welke club hij nu kiest, is nog niet bekend.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Largie Ramazani (@lramazani.88) on

Update: Ondertussen is de nieuwe club van Ramazani bekend. Transfermarkt laat weten dat onze landgenoot kiest voor een avontuur in Spanje. Ramazani trekt naar UD Almería. Die ploeg staat momenteel vierde in de Segunda Division.

Update 25/8: UD Almería heeft de komst van Ramazani officieel bevestigd via de eigen kanalen. Onze negentienjarige landgenoot ondertekende een contract tot medio 2025 bij de Spaanse tweedeklasser. Die heeft hoge verwachtingen, want het kondigt Ramazani aan als iemand met 'snelheid, dribbels en doelpunten'. De youngster gaat er op zoek naar zijn eerste volwaardige seizoen als profvoetballer.