UEFA verwacht geen publiek bij interlands: ‘Rode Duivels achter gesloten deuren’

UEFA verwacht geen publiek bij interlands: ‘Rode Duivels achter gesloten deuren’

Gepubliceerd: dinsdag 30 juni 2020 om 15:27di 30-06-2020 om 15:27

Laatste update: dinsdag 30 juni 2020 om 15:28di 30-06-2020 om 15:28

Tussen september en november hebben de Rode Duivels acht interlands ingepland. Volgens Tim Meyer, de voorzitter van de medische commissie van de UEFA, zullen al die wedstrijden achter gesloten deuren plaatsvinden.

Tegenover het Duitse persagentschap DPA legt Meyer uit dat er nog geen definitieve beslissing is genomen, maar bij de UEFA is het verplicht dat aangesloten landen zonder omwegen de regels van de overkoepelende Europese voetbalfederatie moeten volgen. “De situatie voor interlandvoetbal is veel ingewikkelder dan voor de nationale competities”, zegt Meyers.

“Die spelers blijven in één land. Ook voor de Champions League-eindronde, in Lissabon, en de Europa League-eindronde, in Duitsland, geldt dat. Het eindtoernooi van de Nations League (dat ook in één land doorgaat, red.) is daarom ook makkelijker te organiseren. Bij verplaatsingen buiten het grondgebied moet er ook gekeken worden naar de wetgeving in het andere land en de beschikbaarheid van laboratoria”, citeert Het Laatste Nieuws.

Protocol
Meyers dirigeerde eerder al het protocol bij het hervatten van de Duitse competitie. “Er zijn grote inspanningen geleverd voor de negen resterende speeldagen in de Bundesliga, met frequente tests en strikte regels. Bij de start van het nieuwe seizoen midden september zal het anders moeten.”

Er wordt gevreesd voor een tweede golf van het coronavirus die weer een grote impact kan hebben op de voetbalwereld. “We moeten ook verschillende scenario’s in ons hoofd hebben, bij een mogelijke tweede golf. Al mag er niet verwacht worden dat we snel opnieuw voor volle stadions gaan spelen. Daar is een vaccin voor nodig. En dat kost tijd.”

Interlandprogramma Rode Duivels:
Denemarken-België (Nations League): 5 september
België-IJsland (Nations League): 8 september
Engeland-België (Nations League): 9 oktober
IJsland-België (Nations League): 12 oktober
+ Oefenwedstrijd in deze interlandperiode
België-Engeland (Nations League): 12 november
België-Denemarken (Nations League): 15 november
+ Oefenwedstrijd in deze interlandperiode

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws