Januzaj was hét toptalent op Neerpede: “Hij zag het allemaal zo snel”

Januzaj was hét toptalent op Neerpede: “Hij zag het allemaal zo snel”

Gepubliceerd: dinsdag 30 juni 2020 om 15:15di 30-06-2020 om 15:15

Laatste update: dinsdag 30 juni 2020 om 15:19di 30-06-2020 om 15:19

Adnan Januzaj speelt nu bij Real Sociedad, maar de Rode Duivel was ooit hét toptalent van RSC Anderlecht op Neerpede. Onder meer Peter Vanhove had Januzaj bij paars-wit onder zijn hoede. Tegenover Het Laatste Nieuws wordt er teruggekeken naar zijn periode bij Anderlecht.

“Adnan zag het allemaal zo snel”, begint Vanhove. “Zijn voetbalintelligentie en techniek waren zo groot dat hij als jongste, als tengerste van de groep, ook zelden in duel moest gaan met de tegenstanders, bij wie er in die puberjaren vaak echte reuzen liepen. Hij was hen gewoon altijd te slim af. Die voerde echt álles uit wat je als trainer theoretisch ook maar verlangde.”

Toch is de vlucht van Januzaj onverwacht. “Had je me gezegd dat hij in de eerste ploeg van Manchester United en op de Wereldbeker zou spelen, ik had je gek verklaard en iedereen bij Anderlecht met mij. Natuurlijk wisten wij dat Adnan een toptalent was, samen met Musonda jr. zelfs het kroonjuweel van Neerpede, maar zo'n hoge vlucht had niemand verwacht”, zegt Dirk Gyselinckx, jeugdcoördinator.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws