OFFICIEEL: Gent vindt akkoord met Kroaten over vorige recordaankoop Andrijasevic

OFFICIEEL: Gent vindt akkoord met Kroaten over vorige recordaankoop Andrijasevic

Gepubliceerd: dinsdag 30 juni 2020 om 10:27di 30-06-2020 om 10:27

KAA Gent moet Franko Andrijasevic nog een tijdje langer niet terugverwachten in de Ghelamco Arena. De Buffalo's hebben een overeenkomst gevonden over een verlengde huurverblijf van de Kroaat bij HNK Rijeka, een club uit zijn vaderland.

Sinds vorige zomer verhuurt Gent Andrijasevic aan Rijeka. Daar doet de aanvallende middenvelder het uitstekend. Hij start er nagenoeg altijd in de basis en maakte al vijf competitietreffers. De Kroatische topclub is dan ook in de wolken dat Andrijasevic minstens tot aan het einde van het kampioenschap aan boord blijft. Daarover heeft het een akkoord gevonden met Gent, meldt het via de officiële kanalen.

Ook Andrijasevic zal zich ongetwijfeld verheugd voelen, want in Kroatië vond hij zijn voetbalgeluk terug. Twee jaar geleden kwam de middenvelder met grote trom binnen in Gent, als op dat moment duurste aankoop aller tijden. Die vier miljoen euro werd inmiddels verbroken door Nurio Fortuna, die voor zo'n zes miljoen overgekomen zou zijn van Sporting Charleroi.

In zijn Gentse periode kon Andrijasevic echter nooit die hoge som verantwoorden. Vorig seizoen leende Gent hem al eens uit, aan Waasland-Beveren. Daar mocht de Kroaat wat vaker starten, al bleven grootse prestaties alweer uit. Blijkbaar lukt hem dat enkel op vertrouwde bodem. Onder zijn impuls staat Rijeka nu tweede in Kroatië, weliswaar op erg gepaste achterstand van Dinamo Zagreb. Als Rijeka die tweede stek vasthoudt, plaatst het zich voor de voorrondes van de Champions League. Daarin kan het uitkomen tegen ... Gent.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ZE DOEN HET! Een ijzersterk Club Brugge pakt de drie punten tegen Zenit Sint-Petersburg! #ZENCLU #ClubBrugge #Dennis #DeKetelaere #Zenit #UCL #ChampionsLeague

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws