Hazard wordt geviseerd: ‘Real Madrid maakt zich zorgen en zet druk op refs’

Hazard wordt geviseerd: ‘Real Madrid maakt zich zorgen en zet druk op refs’

Gepubliceerd: dinsdag 30 juni 2020 om 07:46di 30-06-2020 om 07:46

Laatste update: dinsdag 30 juni 2020 om 07:53di 30-06-2020 om 07:53

Eden Hazard startte goed na de coronabreak, maar de afgelopen twee wedstrijden viel het stil. De oorzaak? De Rode Duivel moet veel schoppen incasseren en Real Madrid vreest voor een nieuwe blessure van het dribbelwonder.

Real Madrid telt nu twee punten meer dan rivaal FC Barcelona zes wedstrijden voor het einde van de competitie. ‘Toch maakt Madrid zich zorgen. Namelijk om de harde aanpak van Eden Hazard, doorgaans in het matchbegin, als de scheidsrechters nog geen kaarten durven te trekken’, klink het in Het Laatste Nieuws.

Afgelopen zondag tegen Espanyol werd Hazard duidelijk geviseerd. ‘Het ging in het kopje spelen bij de Rode Duivel. Hazard was zichzelf niet. Hij betaalt de tol voor zijn sterke prestaties in de eerste wedstrijden na de lockdown. Sindsdien wordt hij voortdurend geschopt.’

Real Madrid maakt zich zorgen en grijpt in. ‘Het ongenoegen om de aanpak van de tegenstanders en de lakse houding van de refs werd gisteren in de loop van de dag gelekt naar de plaatselijke pers, in de hoop dat de media de druk opvoert op de arbitrage.’

Pijnlijke enkel
De schoppen blijven niet zonder gevolgen. Hazard heeft een pijnlijke linkerhiel en de geopereerde rechterenkel speelt ook op. Om de 23 minuten wordt een overtreding op Hazard gemaakt. De fouten lijken echter bedoeld om de Rode Duivel pijn te doen, en dat al vroeg in de wedstrijd. De gele kaart bleef telkens op zak.

Real Madrid hoopt dat Hazard meer beschermt zal worden komende wedstrijden. ‘Intussen rekent de club op Zinédine Zidane om tijdens zijn persconferenties de problematiek onder het licht te brengen. Real Madrid bidt dat Eden Hazard niet uitvalt in de laatste rechte lijn naar de landstitel’, klinkt het.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Vind jij ook dat Hazard meer beschermd moet worden?

(175 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws