OFFICIEEL: KV Oostende haalt middenvelder uit Franse tweede klasse

OFFICIEEL: KV Oostende haalt middenvelder uit Franse tweede klasse

Gepubliceerd: maandag 29 juni 2020 om 20:46ma 29-06-2020 om 20:46

KV Oostende heeft maandag een nieuwe middenvelder aangetrokken. De 24-jarige Maxime D'Arpino maakt de overstap van de Franse tweedeklasser US Orléans.

D'Arpino doorliep de jeugdrangen van het befaamde 'Centre de Formation' van Olympique Lyon. Daar ondertekende hij ook zijn eerste profcontract, maar hij kon niet doorbreken bij de Zuid-Franse topclub. In de zomer van 2017 vertrok hij naar tweedeklasser Orléans, waar hij op zijn positie beschouwd werd als één van de beste spelers in de reeks.

Gauthier Ganaye, de nieuwe sportieve verantwoordelijke bij de Kustploeg, is opgetogen met de transfer van D'Arpino. "Maxime is een typisch product van de Franse opleidingscentra. Hij is geen robuuste, grote middenvelder, maar wél een technisch zeer onderlegde speler die bovendien zeer gevaarlijk is op stilstaande fases. Met zijn verfijnde traptechniek zorgt ie voor veel gevaar, zowel doelpunten als assists. Verscheidene Franse eersteklassers toonden interesse in hem dus we zijn opgetogen dat Maxime voor het Oostendse project kiest."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws