Mbokani na contractverlening bij Antwerp: De club heeft een inspanning gedaan

Mbokani na contractverlening bij Antwerp: "De club heeft een inspanning gedaan"

Gepubliceerd: maandag 29 juni 2020 om 20:29ma 29-06-2020 om 20:29

Het heeft een tijdje geduurd, maar Diemerci Mbokani verlengde vorige week zijn contract bij Royal Antwerp FC met één seizoen. Tijdens de oefenstage in Duitsland gaf hij tekst en uitleg bij zijn beslissing.

"Ik wou gewoon rustig mijn tijd nemen om alles op een rijtje te zetten. Als eindecontractspeler kon ik alles wat op me af laten komen", vertelde hij aan Het Laatste Nieuws. "Ik kreeg interessante aanbiedingen uit China, Qatar en Dubai, nam die ook in overweging, maar door de corona-uitbraak werd dat een moeilijke zaak."

"Mijn gezin zou sowieso in het Brusselse blijven wonen en ik vreesde dat af en toe op en neer reizen in de komende maanden niet evident zou worden. Op een gegeven moment besliste ik dan voor mezelf dat het het best was om in België aan de slag te blijven en dan was Antwerp natuurlijk altijd een optie. Ik voel me ondertussen thuis op de Bosuil. Deze club is zelfs als familie voor mij."

Compromis
Het grote twistpunt was de duur van het contract. Mbokani wou twee seizoenen, terwijl Antwerp maar één jaar extra bood. "Net zoals vorige zomer heeft de club een inspanning gedaan. Laat ons zeggen dat we een mooi compromis bereikten. Maar dat heb ik ook wel afgedwongen op het veld. Ik durf te zeggen dat ik de beste speler was en één van de leiders van de groep."

"Hoelang is het geleden dat Antwerp nog een topschutter in zijn rangen had? (van Cisse Severeyns in 1988, red.) En nooit eerder leverde de club de winnaar van de Ebbenhouten Schoen. Dan mag je wel stellen dat ik een sterk seizoen achter de rug heb. Antwerp heeft me daarvoor beloond. Uiteindelijk ben ik tevreden met hoe het is afgelopen", besloot Mbokani.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws