FC Barcelona verkoopt Arthur aan Juventus en verklapt stevige transfersom

FC Barcelona verkoopt Arthur aan Juventus en verklapt stevige transfersom

Gepubliceerd: maandag 29 juni 2020 om 17:13ma 29-06-2020 om 17:13

Laatste update: maandag 29 juni 2020 om 17:23ma 29-06-2020 om 17:23

Het is rond: Arthur Melo speelt volgend seizoen voor Juventus. FC Barcelona heeft de transfer via de officiële kanalen bevestigd. De club incasseert een vast bedrag van 72 miljoen euro. Daar kan nog tien miljoen aan bonussen bijkomen.

Naar verwachting bewandelt Miralem Pjanic de omgekeerde weg. Daar is nog niets over gemeld. Arthur maakt het seizoen nog wel af bij Barcelona. Daarna verhuist hij naar Juventus. Arthur maakte twee seizoenen geleden de overstap van Gremio naar Barcelona. De Braziliaanse club incasseerde dertig miljoen euro voor de middenvelder. Hij droeg in totaal 72 keer het shirt van Barcelona. 

Arthur was de afgelopen periode onderwerp van gesprek in Spanje. Hij kwam steeds minder aan spelen toe en kreeg zelfs kritiek van trainer Quique Setién. "Hij is niet de eerste en ook niet de laatste die de hoge verwachtingen niet helemaal waar heeft kunnen maken. Hij houdt de bal graag vast, maar wij spelen het liefste met maximaal twee balcontacten." 

Het werd uiteindelijk een transfersoap nadat ook de moeder van Arthur zich ermee begon te bemoeien. De middenvelder wilde graag voor zijn kans gaan in Spanje, maar heeft zich alsnog laten overtuigen om naar het verhaal van Juventus te luisteren. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws