Oeps! 'Foutje in het nieuwe shirt van RSC Anderlecht'

Oeps! 'Foutje in het nieuwe shirt van RSC Anderlecht'

Gepubliceerd: maandag 29 juni 2020 om 14:27ma 29-06-2020 om 14:27

RSC Anderlecht presenteerde vorige week haar nieuwe uitrusting voor het seizoen 2020 – 2021. Alleen is het nu duidelijk geworden dat er in het shirt een foutje is geslopen. Anderlecht gebruikt het foute logo van het Brussels Hoofdstelijke Gewest.

In de shirts van Anderlecht zitten enkele details verwerkt. Zo is onder meer op de paarse shirts van Anderlecht de skyline van Brussel te zien. Op de achterkant is dan weer een goudkleurige irisbloem te zien. De irisbloem is sinds de oprichting van het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest het symbool van het gewest.

Enkel in 2015 veranderde het gewest van logo. Al vijf jaar gebruikt men in Brussel een simpeler ontwerp. 'Uit een knalgele, gemoderniseerde iris groeit tegenwoordig een klein grijs of geel hartje. Het logo zou alle gewestelijke instellingen eenzelfde gezicht geven', weet Bruzz.

Anderlecht wilde zich graag verankeren met het Brusselse gewest, maar de ontwerper heeft het foute logo gebruikt. "Daar zijn we ook door het Brussels Gewest op gewezen. We hebben daar vanuit de club een foutje gemaakt”, stelt RSCA-woordvoerder David Steegen. 

De shirts van Anderlecht zijn ondertussen al lang in productie en zullen daarom ook niet meer aangepast worden. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws