Ploegmaat van Lukaku: gespeelde minuten? Nul! Rode kaarten? Twee!

29-06-2020 14:14
1

De naam van Tommaso Berni doet misschien niet meteen een belletje rinkelen. Maar de ploegmaat van Romelu Lukaku bij Inter is een bijzonder geval. Tegen Parma pakte Berni al zijn tweede rode kaart van het seizoen. Hij speelde evenwel nog geen minuut in de Serie A voor Inter.

Berni is van beroep doelman en professioneel bankzitter en tribuneklant bij Inter. De Nerazzurri haalde hem in 2014 naar Milaan, maar Berni speelde nog nooit één match voor Inter in de Serie A. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de aanwezigheid van Samir Handanovic. De Sloveense doelman is al jaren de vaste man onder de lat bij Inter en tegenwoordig ook de kapitein van de ploeg.

Samen met Daniele Padelli – die dit seizoen wel drie duels in de Serie A keepte – mag de 37-jarige afwisselend de bank van Inter warm houden. Ondanks dat Berni al wat ouder is, heeft hij het soms moeilijk om zich te bedwingen. Zondag was het weer raak tegen Parma (1-2 Inter). Na 68 minuten was zijn 'wedstrijd' voorbij. Eerder kreeg hij dit seizoen ook al rood tegen Cagliari. Nadat hij wat zaken tegen de scheidsrechter riep, kreeg hij naast zijn uitsluiting ook nog een schorsing van twee speeldagen aan zijn been.

Het contract van Berni loopt bij Inter na dit seizoen af. Het is nog niet duidelijk of Inter verder met de doelman – die jaarlijks 200.000 verdient – wil gaan.