De Mos beklaagt zich in België: 'Wat is dat nou? Ik word er zo moe van, man'

De Mos beklaagt zich in België: 'Wat is dat nou? Ik word er zo moe van, man'

Gepubliceerd: maandag 29 juni 2020 om 13:59ma 29-06-2020 om 13:59

Aad de Mos heeft helemaal niets met de de komst van 'laptoptrainers' in het hedendaagse voetbal. Velen van hen zijn 'slaven', vindt de 73-jarige Nederlander.

De Mos ziet dat er de laatste jaren veel is veranderd. "Het voetbal evolueert. Je moet mee. De maatschappij gaat sneller, internet gaat razendsnel... Daar heb ik allemaal geen probleem mee. De vraag moet zijn: 'Hoe ga je als trainer om met die evolutie?'", zegt hij tegen Het Laatste Nieuws.

Het brengt hem op zijn punt over de zogenaamde laptoptrainers. "Ik wil data in het voetbal niet wegschuiven. Maar ik zie té veel trainers voor wie data de waarheid zijn. Hetzelfde met de toevoeging van high performance coaches aan de technische staf. Veel trainers zijn slaafjes geworden. De creativiteit valt weg."

"Je moet er eens op letten hoeveel trainers na een wedstrijd niet zeggen: 'Ik wil eerst de beelden zien.' Wat is dat nou? Ik had destijds geen beelden nodig om een analyse te maken - dat zat hier (wijst naar zijn hoofd) allemaal opgeslagen. Ik word zo moe van die laptoptrainers, man."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws