Doelman krijgt zijn vuurdoop bij Antwerp: Intussen ben ik het gewend

Doelman krijgt zijn vuurdoop bij Antwerp: "Intussen ben ik het gewend"

Gepubliceerd: maandag 29 juni 2020 om 10:00ma 29-06-2020 om 10:00

Antwerp zal begin augustus de bekerfinale spelen tegen Club Brugge, maar welk elftal kan Ivan Leko op het veld brengen? Zomertransfers mogelijk namelijk niet meedoen. Dat betekent onder meer dat Davor Matijas tussen de palen zal staan. 

Matijas speelde nog nooit een wedstrijd bij Antwerp, maar mag meteen debuteren in de bekerfinale. "Als het nodig is, zal ik klaar zijn. Het is ook niet zo dat ik totaal géén ervaring heb. Met het B-team van Hajduk speelde ik drie seizoenen in tweede klasse. En met de eerste ploeg kwam ik een tiental keer in actie, vriendschappelijk en in enkele vroege bekerrondes. Bij de jeugd won ik al eens een beker", aldus Matijas bij Het Laatste Nieuws. 

Matijas heeft zeker geen schrik voor die bekerfinale. "Het wordt mijn belangrijkste match tot dusver, zoveel is duidelijk. Maar ik heb geen zenuwen, want ik geloof in mezelf en doe er alles voor. Voor mij is het trouwens geen nadeel dat er straks geen publiek zal worden toegelaten in het stadion. Het gaat een beetje aanvoelen als een wedstrijdje op training. Geen omstandigheden die ik niet gewend ben, dus."

Het was vooral keepertrainer Vedran Runje die Matijas naar de Bosuil haalde. "Vedran was destijds mijn trainer bij Hajduk B. Zijn aanwezigheid vergemakkelijkte mijn integratie, al heb ik desondanks een beetje tijd nodig gehad om me aan te passen. Hier wordt veel fysieker getraind dan in Kroatië. Intussen ben ik het gewend."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws