Robben (36) heeft begrip voor twijfels: Maar moet ik het daarom niet doen?

Robben (36) heeft begrip voor twijfels: "Maar moet ik het daarom niet doen?"

Gepubliceerd: maandag 29 juni 2020 om 07:28ma 29-06-2020 om 07:28

Arjen Robben is niet bang voor het afbreukrisico bij zijn terugkeer naar FC Groningen. Zijn carrière is af en alles wat er nog op zijn pad komt, is mooi meegenomen, laat de 36-jarige aanvaller uit Bedum weten.

Robben stapt er blanco in, maar snapt de scepsis ergens wel. "Ik zag een stukje voorbijkomen van Kenneth Perez bijvoorbeeld, die was wat sceptischer. Ik kijk daar zo niet naar", wordt hij bij zijn presentatie geciteerd door De Telegraaf. "Natuurlijk kan het mislukken. En dan? Moet ik het dan maar niet doen? Ik doe dit, wil dit proberen, wil hiervoor gaan en je komt er pas later achter of het geslaagd is of goed is geweest."

"Misschien lukken straks dingen niet, voetballend of fysiek gezien. Dan zullen ongetwijfeld mensen zeggen: ja, dat had-ie ook nooit moeten doen. Maar dan kom je er niet achter. Ik heb niets te verliezen, echt niet. Mijn carrière is af, daar zit een grote strik omheen. Waarom ik dit doe, is de clubliefde. Ik wil het niet smeuïger maken dan het is, maar zo sta ik erin. Wie houdt mij dan tegen om hieraan te beginnen?"

Robben ziet wel waar het schip strandt: zijn voorspellingen lopen uiteen van 'een paar potjes' tot 'misschien wel twee jaar' bij Groningen. In acht individuele trainingen bij Bayern München kreeg hij in elk geval een bevestiging. "Ik wilde voor mezelf checken, voordat we deze hele poppenkast tevoorschijn zouden halen, hoe dit zou gaan. Misschien moeten we uiteindelijk concluderen dat het niet lukt, maar ik ben nu wel een stuk verder en zie dat de eerste signalen heel positief zijn."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Arjen Robben

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws