Twee Charleroi-spelers positief getest op coronavirus: Een lastige situatie

Twee Charleroi-spelers positief getest op coronavirus: "Een lastige situatie"

Gepubliceerd: maandag 29 juni 2020 om 07:00ma 29-06-2020 om 07:00

Laatste update: maandag 29 juni 2020 om 08:03ma 29-06-2020 om 08:03

De eerste spelers uit de Jupiler Pro League werden positief getest op het coronavirus. Het gaat om Mamadou Fall en Younes Delfi van Sporting Charleroi, zij kwamen net terug uit respectievelijk Senegal en Iran. Dat weet Het Nieuwsblad.

Vorige week begon Charleroi aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Naast de medische testen werd er ook een coronatest uitgevoerd. Enkele dagen later raakt nu bekend dat Fall en Delfi positief bevonden zijn. Ziektesymptomen vertonen beide spelers niet, maar zoals de wet voorschrijft worden zij nu allebei voor minstens een week in quarantaine geplaatst.

Bij Charleroi windt men er geen doekjes om. “Dit is een lastige situatie voor ons”, reageert administratief directeur Pierre-Yves Hendrickx. "Beide spelers zullen in quarantaine gaan, maar wel individueel blijven werken aangezien ze allebei geen symptomen of last hebben." Zij reisden dan ook niet mee af naar de stage in Duitsland.

De eerlijke communicatie van de Carolo’s is alvast weloverwogen. "Het is geen makkelijke periode, maar iedereen moet er op een professionele en transparante manier mee omgaan. Ik zou verbaasd zijn mochten wij de enige club zijn waar er spelers positief hebben getest", besloot Hendrickx.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zullen er nog spelers volgen?

(221 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws