Chelsea trekt aan het langste eind in topper: drie  'half time subs' van Lampard

Chelsea trekt aan het langste eind in topper: drie 'half time subs' van Lampard

28-06-2020 18:54
1

De derde kwartfinalist van het FA Cup-seizoen is bekend. Manchester United en Arsenal plaatsten zich eerder dit weekend al met veel moeite en zullen gezelschap krijgen van Chelsea: The Blues moesten op bezoek bij Leicester City en hadden aan één treffer genoeg tegen de nummer 3.

Bij Leicester City kregen Youri Tielemans en Dennis Praet een basisplek. Voor rust was het aantal gevaarlijke momenten in balans. Tielemans opende na circa twintig minuten de wedstrijd namens de thuisploeg, maar zijn inzet werd gepareerd door Chelsea-sluitpost Willy Caballero. Niet lang daarna mocht ook collega Kasper Schmeichel zich onderscheiden: Christian Pulisic had de 0-1 voor het inschieten, maar de Deen had een schitterende reflex in huis.

Ingreep Lampard
Chelsea-manager Frank Lampard toverde tijdens de rust een konijn uit de hoge hoed en wisselde liefst drie spelers tegelijkertijd: César Azpilicueta, Ross Barkley en Mateo Kovacic voor de jonge Reece James, Billy Gilmour en Mason Mount. Die ingreep had uiteindelijk ook effect: Chelsea nam het initiatief en opende na een klein uur de score. Een goal van Tammy Abraham werd nog afgekeurd wegens buitenspel, maar 'half time sub' Barkley tikte een voorzet van Willian knap voorbij Schmeichel: 0-1.

De wedstrijd bleef tot het laatste fluitsignaal spannend: Caglar Söyüncü had de gelijkmaker op zijn hoofd, maar wist niet te profiteren van gegrabbel door Caballero. Barkley had aan de andere kant de 0-2 voor het inschieten, maar Schmeichel redde met een miraculeuze reflex. The Blues konden echter juichen en staan in de halve finale van de beker. Zondagavond wordt duidelijk wie Chelsea, Arsenal en Manchester United gezelschap gaat houden: Newcastle United of Manchester City.