Robben op de fiets naar FC Groningen: 'Voor andere club had ik dit niet gedaan'

Robben op de fiets naar FC Groningen: 'Voor andere club had ik dit niet gedaan'

Gepubliceerd: zondag 28 juni 2020 om 16:45zo 28-06-2020 om 16:45

Arjen Robben vindt het een 'heel mooie en bijzondere stap' om terug te keren bij FC Groningen. De 96-voudig international uit Bedum sluit niet uit dat hij straks weer op de fiets naar de club gaat, aangezien hij vlakbij het stadion een huis heeft gekocht.

Robben noemt stoppen de moeilijkste beslissing in zijn loopbaan. "Daar lagen ook wel wat fysieke problemen aan ten grondslag. Het was min of meer noodgedwongen", zegt de 36-jarige aanvaller tijdens zijn presentatie. "Maar de pijntjes en kwaaltjes zijn weggetrokken. Ik voel mij ontzettend fit, ben in training geweest voor de marathon van Rotterdam."

"Dat ging door corona helaas niet door, maar ik was dus fysiek wel heel behoorlijk aan het trainen. Al kun je dat niet vergelijken met voetbal", vervolgt Robben. "We hebben het in eerste instantie over een poging tot een comeback, maar ik sta er best goed voor, we zijn op de goede weg. Ik heb nog wat stapjes te zetten, maar heb een heel goed gevoel voor de toekomst. Ik heb bij Bayern München heel goed kunnen trainen en wat fysieke testen gedaan, de lichten stonden op groen."

"De vraag: waarom doe je dit? Kun je in één woord omschrijven: clubliefde", vervolgt Robben, die Groningen dolgraag wilde helpen in de coronacrisis. "Ik heb gezegd: als ik wat kan doen voor de club, op het gebied waar ik het meest van waarde kan zijn, dan denk ik dat het op het veld is", vertelt hij. "Natuurlijk is het niveauverschil met Bayern München groot, maar ik doe dit voor de club en hoop dat ik er zelf ook nog wat plezier aan kan beleven. Maar dat denk ik wel."

"Als nu een andere club dan Groningen zou komen, met een mooie aanbieding of op een hoger niveau, dan had ik dat denk ik niet gedaan", benadrukt Robben, die bevestigend antwoord op de vraag of hij straks op de fiets naar de club komt. "Dat zou goed kunnen. We hebben hier vlakbij een huis gebouwd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo鈥檚
Meer video鈥檚

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws