Gerucht uit Afrika: 'Egyptenaren haken af, kansen Anderlecht stijgen voor winger'

Gerucht uit Afrika: 'Egyptenaren haken af, kansen Anderlecht stijgen voor winger'

Gepubliceerd: zondag 28 juni 2020 om 12:46zo 28-06-2020 om 12:46

RSC Anderlecht zet meer dan ooit in op de doorstroming van eigen jeugd, maar schuimt ook de internationale voetbalmarkt af op zoek naar jonge buitenkansjes. Zito Luvumbo hoort in die laatste categorie thuis.

Luvumbo is een achttienjarige vleugelaanvaller uit Angola die momenteel nog aan de slag is in zijn thuisland. Met zijn club Primeiro de Agosto was hij het afgelopen seizoen onder meer actief in de Afrikaanse Champions League. In die vier wedstrijden stond hij zeker zijn mannetje. Daarop is er heel wat interesse gekomen voor Luvumbo.

Volgens King Fut heeft niet alleen Anderlecht, maar ook Watford FC, het grote Manchester United en het Egyptische Pyramids FC een oogje laten vallen op de winger. Pyramids leek lange tijd op kop te liggen in de transferrace. Nu heeft de club echter laten weten dat het geen interesse heeft in Luvumbo. Dat verhoogt de kansen van de Europese clubs natuurlijk.

De jonge Luvumbo mocht in september vorig jaar zijn debuut vieren voor de Angolese nationale ploeg. In twee kwalificatieduels tegen Gambia met het oog op het WK van 2022 viel de aanvaller twee keer in.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws