Als Club hetzelfde parcous als dit seizoen aflegt, zie ik geen titelconcurrenten

"Als Club hetzelfde parcous als dit seizoen aflegt, zie ik geen titelconcurrenten"

28-06-2020 12:31
61

Club Brugge stoomde het voorbije seizoen onbedreigd naar een indrukwekkende landstitel. Aangezien er in de zomer niet zoveel dreigt te veranderen op Jan Breydel, duikt Blauw-Zwart ook de nieuwe competitie in als uitgesproken titelfavoriet. Al wil het ambitieuze KAA Gent een mondje meespreken, beseft ook Eric Van Meir.

De oud-verdediger schuift Club Brugge naar voren als dé te kloppen ploeg. "Als Club hetzelfde parcours als vorig seizoen aflegt, zie ik geen titelconcurrenten", klinkt het bij De Krant van West-Vlaanderen. "Blauw-Zwart had de beste verdediging, de beste keeper en verloor amper wedstrijden. Ik verwacht dat het nu niet anders zal zijn. Clement zal zijn ploeg ook niet moeten heropbouwen, terwijl Standard en Anderlecht wel in opbouw zijn."

In Luik of Brussel hoeft men volgens Van Meir dus niet te dromen van de titel. Dat mag in Gent wél. "Het gevaar zal vanuit Gent moeten komen", wikt en weegt Van Meir. "Ik zie de Buffalo's als de enige echte uitdager van Club. Blauw-Zwart is 100 procent titelkandidaat, Gent 70 procent. Veel hangt af van wat David zal doen. Als hij vertrekt, zal Gent een serieuze vervanger moeten halen."