Leko zorgt voor 'verademing' na Bölöni: veel werk mét de bal op zomerstage

Leko zorgt voor 'verademing' na Bölöni: veel werk mét de bal op zomerstage

Gepubliceerd: zondag 28 juni 2020 om 12:00zo 28-06-2020 om 12:00

Als eerste van alle clubs uit Eerste Klasse A is Royal Antwerp FC op zomerstage vertrokken. Zaterdag kwamen de troepen van Ivan Leko aan in Harsewinkel-Marienfeld, waar ze tot en met komende zaterdag zullen vertoeven. Dat er een nieuwe wind waait in de spelersgroep, is overduidelijk.

Niet alleen de kern onderging een grondige facelift, met het vertrek van ronkende namen als Sinan Bolat, Dino Arslanagic of Steven Defour en inkomende transfers à la Jean Butez en Birger Verstraete. Ook de technische staf is natuurlijk helemaal nieuw. Dat Leko er (op zijn zachtst gezegd) een andere methode op nalaat dan voorganger Laszlo Bölöni, viel vooraf te voorspellen.

Op de allereerste training op de stage viel al meteen op hoe groot dat verschil wel niet is, zag Gazet van Antwerpen. Waar de stages onder Bölöni voornamelijk in het teken stonden van grote loopoefeningen, trainen de Antwerp-spelers met Leko voortdurend mét bal. Dat betekent uiteraard niet dat er niet gelopen wordt. Versnellingen met bal zijn bijvoorbeeld erg in trek bij de Kroaat.

In totaal reisden 24 spelers mee af naar Duitsland. Zondagmiddag komen er daar nog twee bij, want aanwinst Frank Boya en verlenger Dieumerci Mbokani zijn momenteel op komst. Overigens blijven Ivo Rodrigues en Simen Juklerod voorlopig aan de kant met lichte blessures.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zal Antwerp haar 4e plaats van dit seizoen volgend jaar verbeteren?

(410 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws