Atlético Madrid krijgt vleugels na coronacrisis: reeks van vier zeges een feit

Atlético Madrid krijgt vleugels na coronacrisis: reeks van vier zeges een feit

27-06-2020 23:57
1

Atlético Madrid is helemaal opgeleefd na de coronacrisis en lijkt een matig seizoen alsnog met Champions League-kwalificatie te gaan bekronen. Los Rojiblancos boekten tegen Deportivo Alavés hun vierde overwinning op rij, zijn al sinds 1 februari ongeslagen en hebben de derde plek in de Primera División stevig in handen.

In het eerste uur van de wedstrijd gebeurde er niet veel voor de goals in het Estadio Wanda Metropolitano. Atlético Madrid had dan ook een standaardsituatie nodig om alsnog de ban te breken: Kieran Trippier bracht een vrije trap voor de goal, Saúl sprong het hoogst van iedereen en doelman Fernando Pacheco had het nakijken.

Nummer 15 Alavés moest plotseling de aanval zoeken, kwam via Oliver Burke in de buurt van de gelijkmaker, maar kreeg niet lang daarna het deksel op de neus. Rubén Duarte zette op de achterlijn een tackle op Marcos Llorente in en de bal ging op de stip: Diego Costa tekende voor de 2-0. De wedstrijd leek gespeeld, maar kwam in de slotfase alsnog tot leven. Koke gooide zich voor een vrije trap van Joselu en kreeg de bal tegen zijn hand, waarna de tweede penalty een feit was: Joselu zorgde voor de aansluitingstreffer. Verder dan die 2-1 zou Alavés echter niet komen.

Atlético Madrid is nu drie punten uitgelopen op nummer 4 Sevilla, dat vrijdag al punten liet liggen tegen Real Valladolid. Nummer 5 Getafe staat op negen punten, waardoor het wel heel raar moet lopen, wil de ploeg van Diego Simeone nog naast een Champions League-ticket grijpen.