Lazio is ritme helemaal kwijt na corona, maar komt bevlieging Ribéry te boven

27-06-2020 23:42
3

SS Lazio heeft er met pijn en moeite voor gezorgd dat de Serie A nog een beetje spannend blijft. De Romeinen bouwden vóór de coronacrisis aan een reeks van 21 (!) ongeslagen Serie A-duels, knoeiden na de herstart tegen Atalanta Bergamo en hebben zich zaterdag met de grootste moeite herpakt tegen Fiorentina.

De ploeg van Simone Inzaghi had midweeks een 0-2 voorsprong tegen Atlanta Bergamo weggegeven en begon matig tegen Fiorentina. Routinier Franck Ribéry (37) zette na een klein half uur aan voor een solo, passeerde drie tegenstanders en verraste doelman Thomas Strakosha in de korte hoek: 0-1 voor La Viola. Kort na rust was Rachid Ghezzal dicht bij de 0-2, maar de Algerijn trof de lat.

Lazio kon nog altijd niet overtuigen, maar slaagde er wel in om de achterstand om te buigen. Dat ging niet zonder enig fortuin: Felipe Caicedo zocht contact met doelman Bartlomiej Dragowski, ging met veel plezier naar de grond en kreeg nog een strafschop mee ook. Serie A-topscorer Ciro Immobile tekende vanaf de stip voor nummer 28 van het seizoen: 1-1. Een voorsprong voor Lazio zat er niet bepaald aan te komen, maar kwam er wel: Luis Alberto demarreerde, wilde passen, kreeg de bal via tegenstander Igor Julio weer voor zijn voeten en schoot van afstand de 2-1 binnen.

De frustratie was groot bij de gasten uit Florence: in de allerlaatste minuut van de extra tijd kreeg invaller Dušan Vlahović nog rood na een elleboogstoot. Ook trainer Inzaghi werd naar de tribune gestuurd. De Scudetto-winnaar van 2000 trok de voorsprong over de streep en kon toch nog opgelucht ademhalen. Het gat met Juventus – dat zich vrijdag ontdeed van Lecce – bedraagt vier punten, met nog tien speelrondes te gaan. Lazio speelt dinsdag een uitwedstrijd tegen Juventus' stadgenoot Torino en gaat op 20 juli op bezoek bij La Vecchia Signora zelf.