'Onrust bij NAC: landgenoot Van Den Abbeele hoopt dat trainer opstapt'

'Onrust bij NAC: landgenoot Van Den Abbeele hoopt dat trainer opstapt'

Gepubliceerd: zaterdag 27 juni 2020 om 20:23za 27-06-2020 om 20:23

Het is nog steeds bijzonder onrustig bij NAC. Trainer Peter Hyballa en technisch manager Tom Van Den Abbeele staan lijnrecht tegenover elkaar en wachten af in de hoop dat de één de eer aan zichzelf houdt en vertrekt bij NAC.

De onderlinge spanningen explodeerden vorige week toen Hyballa in een interview gehakt maakte van de werkwijze van de Belgische technisch manager. Op de achtergrond speelde het al veel langer, zo blijkt uit een verhaal van BN DeStem. De twee hebben 'al weken geen contact met elkaar', terwijl de voorbereiding op het nieuwe seizoen voor de deur staat. Algemeen directeur Mattijs Manders wil niet ingrijpen.

Hij is immers net aangesteld en wil niet in zijn eerste vier weken een trainer of technisch manager ontslaan, zo klinkt het. Daardoor is er een status quo ontstaan: Van Den Abbeele heeft op het ontslag van Hyballa aangedrongen, terwijl de Duitse oefenmeester de spelersgroep achter zich heeft staan. Van Den Abbeele lijkt nu te wachten totdat Hyballa niet meer met hem verder wil werken en zelf opstapt bij NAC.

Vooralsnog lijkt er dus niets te veranderen in Breda en ettert het conflict tussen de twee kemphanen gewoon door. Er zijn diverse mogelijkheden: directeur Manders en de raad van commissarissen nemen een 'zwaarwegende beslissing' en beëindigen het conflict door iemand de laan uit te sturen, of het conflict blijft doorpruttelen, of de zaak escaleert en brengt NAC nog verder in verlegenheid.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws