Hazard en Real Madrid kunnen goede zaak doen na duur puntenverlies Barcelona

27-06-2020 18:56
6

FC Barcelona heeft zichzelf zaterdag een bijzonder slechte dienst bewezen en dreigt een nieuwe titel mis te lopen. Het bezoek aan laagvlieger Celta de Vigo leek een krappe 1-2 zege op te leveren, maar Iago Aspas bezorgde de Blaugranas in de slotfase een kater van ongekende omvang.

De nummers 16 en 2 van Spanje maakten er een bijzonder open eerste helft van, waarin echter alleen Luis Suárez tot scoren kwam: de Uruguayaan kopte bij de tweede paal een slimme vrije trap van Lionel Messi binnen en tekende voor zijn eerste doelpunt sinds 4 januari. Het was een klein wonder dat het hierbij bleef in de eerste helft: Gerard Piqué raakte de lat, Ansu Fati en Messi misten grote kansen en aan de andere kant kwamen Iago Aspas, Fyodor Smolov en Brais Méndez niet voorbij Marc-André ter Stegen.

Kort na rust werd het alsnog 1-1, dankzij de eerder genoemde Smolov: Ivan Rakitic verloor de bal, Celta de Vigo kreeg vrije doortocht en de Russische oud-Feyenoorder tikte binnen op aangeven van Okay Yokuslu. Voor Ter Stegen was het pas zijn eerste tegengoal sinds de coronacrisis. Beide ploegen bleven aan elkaar gewaagd in de tweede helft. Barça leek aan het langste eind te trekken, na wederom een combinatie tussen Messi en Suárez. De Uruguayaan draaide razendsnel weg en punterde de bal in de verre hoek: 1-2.

De gastheren wisten echter voor de tweede keer terug te komen van een achterstand, dankzij een bevlieging van Aspas in de laatste minuten: de spits mocht een vrije trap op de rand van de zestien nemen, krulde hem voorbij de muur heen en liet Ter Stegen kansloos. In de blessuretijd leek het zelfs nog 3-2 te worden, maar Nolito gaf Ter Stegen de kans om op de lijn te redden.

Barça kon de schade niet meer repareren in de vijf minuten durende extra tijd en zit nu in de problemen: de ploeg van Quique Setién was qua onderling resultaat al in het nadeel tegen Real Madrid en dreigt nu ook qua punten achterop te raken. De Koninklijke kan twee punten uitlopen als het zondag wint van Barça's stadgenoot Espanyol.