Jonkie van Club Brugge werd beetgenomen: Tequila, vodka, sambuca, ...

Jonkie van Club Brugge werd beetgenomen: "Tequila, vodka, sambuca, ..."

27-06-2020 19:46
9

In een voetbalkleedkamer durven er weleens grappen uitgehaald worden. Vooral de jonkies en nieuwelingen moeten dan enkele streken ondergaan. Daar kan Jellert Van Landschoot, ex-speler bij Club Brugge, van meespreken.

Zo onthult Hans Vanaken hoe de voormalige middenvelder van Club Brugge op trainingskamp flink werd beetgenomen. "We kregen een namiddag vrij in Utrecht. We belandden in een cafeetje, waar we met een man of twintig aan tafel zaten. Bockie regelde de bestellingen. Da's Laurens De Bock, hè. Altijd lachen met die kerel", begint Vanaken aan zijn verhaal in Het Nieuwsblad.

"Maar goed, Bockie bestelt een pintje en Jellert drinkt mee. Adje voor de sfeer! Die sfeer zat er al meteen goed in. Ook de halve liter werkte Jellert vakkundig weg. En toen begon het. Bockie vroeg de barvrouw om shotjes water te brengen, behalve eentje. Dat ene shotje, daar mocht alcohol in. Uiteraard kreeg Jellert het voor zijn neus."

Shotjes à volonté
De sfeer zat er duidelijk ook goed in. "Ze bleven maar komen, die glaasjes: tequila, vodka, sambuca... En wij maar acteren dat het moeilijk weg te slikken was. En maar smoelen trekken. Tegelijkertijd moesten we onze lach inhouden en zagen we dat het voor Jellert écht lastig was."

"Hoe hij er nadien in het hotel uitzag, daar hoef ik geen tekening bij te maken, denk ik. Maar het is wel een echte vent, want na een korte herstelperiode zat hij die avond flink aan tafel. Hij was er helemaal doorgekomen", lacht Vanaken.