Kramaric nekt vier keer Hazard en Witsel, drama voor Bayer Leverkusen

Kramaric nekt vier keer Hazard en Witsel, drama voor Bayer Leverkusen

27-06-2020 17:41
1

Bayer Leverkusen speelt volgend seizoen niet in de Champions League, maar in de Europa League. De ploeg van Peter Bosz won thuis wel bij FSV Mainz, maar Borussia Mönchengladbach won ook en daardoor eindigt Leverkusen op de vijfde plaats. Axel Witsel en Thorgan Hazard kende een mindere namiddag. 

Leverkusen - Mainz 1-0
Leverkusen had alles nog in eigen hand, maar verloor vorige week van Hertha BSC. Daardoor was het elftal van Bosz afhankelijk van wat er bij Gladbach - Hertha BSC zou gebeuren. Kevin Volland zette Leverkusen al na twee minuten op het goede spoor. Niet veel later kwam Gladbach zelf ook op voorsprong bij Hertha. Leverkusen won de wedstrijd uiteindelijk mager met 1-0.

Het was lang onzeker of Gladbach tegen Hertha aan het langste eind zou trekken, maar na de treffer in de 78e minuut van Breel Embolo kon het eigenlijk niet meer stuk. Hertha maakte nog wel 2-1, maar dat was niet genoeg voor Leverkusen. Daardoor gaan Bosz en Leverkusen met een zuur gevoel de winterstop in. 

Wolfsburg - Bayern München 0-4
Koen Casteels mag zich met VfL Wolfsburg melden in de tweede voorronde van de Europa League. Dat was na vorige week al zo goed als zeker. Wolfsburg ging thuis hard onderuit tegen kampioen Bayern München. Het werd maar liefst 0-4 door goals van Kingsley Coman, Mickael Cuisance, Robert Lewandowski en Thomas Müller. Bayern brak tegen Wolfsburg de magische grens van 100 doelpunten. Muller nam zaterdag nog even het assistenrecord van Kevin De Bruyne af. 

Augsburg - RB Leipzig 1-2
RB Leipzig moest op de slotdag nog gasgeven om een Champions League-ticket te bemachtigen. Er werd wel gewonnen van FC Augsburg, maar eenvoudig ging dit niet. Bij puntenverlies van Leipzig zou Gladbach direct de Champions League ingaan en moest Leipzig zich via voorrondes zien te plaatsen.

Het liep uiteindelijk goed af voor Leipzig. Timo Werner maakte in de eerste helft de 0-1. Ruben Vargas liet Leipzig in de 72e minuut zweten met de gelijkmaker, maar Werner sloot het seizoen in stijl af voor zijn ploeg. Hij stelde het Europese ticket veilig. Na de zomer speelt Werner voor Chelsea. 

Dortmund - Hoffenheim 0-4
Nummer twee Borussia Dortmund is in de laatste speelronde bijzonder hard aangepakt door TSG Hoffenheim. Lucien Favre en de zijnen lieten zich met 0-4 aftroeven. Daardoor eindigt Hoffenheim op de zesde plaats, boven Wolfsburg. Andrej Kramaric maakte alle vier (!) de treffers voor Hoffenheim. Witsel en Hazard begonnen bij Dortmund in de basis.

De harde nederlaag levert Dortmund geen schade op, want de tweede plaats werd vorige week al veiliggesteld.