Het is gebeurd, Muller snoept in Bundesliga record van De Bruyne af

Het is gebeurd, Muller snoept in Bundesliga record van De Bruyne af

27-06-2020 17:12
2

De Bundesliga heeft sinds zaterdag officieel een nieuwe assistenkoning. Thomas Müller tekende immers voor zijn 21e assist van het seizoen. Hij verbreekt daarmee het record van Kevin De Bruyne.

Over het aantal assists van De Bruyne in het seizoen 2014 – 2015 is niet iedereen het eens. Tot voor kort klonk het dat De Bruyne destijds goed was voor 20 assists. Dit jaar veranderde dat evenwel. Volgens de officiële website heeft De Bruyne 'slechts' 19 assists gegeven voor Wolfsburg in zijn recordseizoen.

Hoe dan ook, nu is De Bruyne zeker zijn record kwijt. Muller had namelijk zaterdag een voet in het openingsdoelpunt van Bayern München tegen Wolfsburg. Hij bediende Kingsley Coman. Voor Muller was het zijn 21e assist van het seizoen.

In het slot van de match zette de nieuwe recordhouder zelf nog even de 4-0 tegen het Wolfsburg van Koen Casteels op het bord. Buiten het nieuwe record van Muller ging ook Michael Cuisance over de lippen. Met een wereldgoal opende de jonge Fransman zijn rekening voor Bayern München.