Brys kritisch: ‘De Pro League gijzelt OHL én Beerschot’

Brys kritisch: ‘De Pro League gijzelt OHL én Beerschot’

27-06-2020 15:00
4

De voorbereiding op deel twee van de promotiefinale verloopt allesbehalve makkelijk voor OHL en Beerschot. OHL-coach Marc Brys laat zich scherp uit over de Pro League.

In grote onzekerheid wordt er toegeleefd naar 2 augustus, dan staat de levensbelangrijke terugwedstrijd tussen de Leuvenaren en Beerschot op het programma. De verhitte discussie omtrent het competitieformat van volgend seizoen maakt echter dat de voorbereiding wordt gekenmerkt door onzekerheid.

"We gaan ervan uit dat we op 2 augustus die wedstrijd moeten spelen, en we zullen ervoor zorgen dat we er klaar voor zijn. Maar als er iets verandert aan de situatie, dan zullen we ons daar aan aanpassen", doelt de trainer op de mogelijkheid dat er volgend seizoen toch nog met achttien ploegen in 1A wordt gespeeld.

Brys probeert zijn troepen zo goed mogelijk klaar te stomen, toch hekelt hij de onduidelijkheid die de Pro League creëert. "Het is duidelijk dat de Pro League ons, én ook Beerschot, gijzelt", aldus Brys op de website van OHL. "Het meest gekke is dat we ons eigenlijk niet eens aan het voorbereiden zijn op het nieuwe seizoen, maar wel op één match. Dat is een heel andere voorbereiding, en zo belemmer je ook de opbouw naar het nieuwe seizoen."