Recordsom onderstreept ambities: Cash is king. Wel, de cash zal er zijn bij Gent

Recordsom onderstreept ambities: "Cash is king. Wel, de cash zal er zijn bij Gent"

27-06-2020 13:41
47

KAA Gent is razend ambitieus voor het nieuwe seizoen. De Buffalo's willen Club Brugge koste wat kost het vuur aan de schenen leggen. 'Koste wat kost' mag je gerust letterlijk nemen, want voor Nurio Fortuna schreef het een recordsom van zes miljoen euro over richting Sporting Charleroi. Bestuursduo Ivan De Witte en Michel Louwagie licht toe.

"Misschien moeten we de dingen maar eens zeggen zoals ze zijn", opent Louwagie in Het Laatste Nieuws. "2018 was een moeilijk jaar voor ons. Simon hebben we verkocht. Foket hetzelfde. De uitgaande transfer van Kalu naar Bordeaux heb jij zelf onderhandeld - en de laatste betalingsschijf was de belangrijkste. Dié maakt dat we nu kunnen investeren."

De Witte pikt in. "Bordeaux betaalde in drie schijven", legt de voorzitter uit. "De eerste twee waren beperkte sommen, de grootste is deze zomer binnengekomen. Daarbovenop is het contract met hoofdsponsor vdk voor drie jaar verlengd. Dat is belangrijk. Ik wil de discretie ten aanzien van de bank niet schenden, maar 't gaat om een substantieel bedrag. We praten hier over een sponsor die met de jaren veel meer dan een partner is geworden - vrienden, haast."

Anderlecht voorbij
De bomen reiken hoog in Gent, zoveel is duidelijk. "'Cash is king', heb ik geleerd in de VS. Wel, de cash zal er zijn bij AA Gent ...", vat De Witte het krachtig samen. Meer dan ooit hebben de Buffalo's dan ook hun plaats aan de Belgische top. "Infrastructureel zijn wij de beste. Over de laatste vijf seizoenen zijn wij sportief de nummer twee in België, en zélfs de Belgische nummer één in Europa. Anderlecht heeft zijn Europese finales in de jaren 80, maar dat is nostalgie. Club Brugge is een klasse apart, maar ik durf te stellen dat wij de rest stilletjes voorbij zijn", oordeelt De Witte.