Ruiterlijke De Bruyne: Eerlijk toegeven dat Liverpool dit jaar beter was

Ruiterlijke De Bruyne: "Eerlijk toegeven dat Liverpool dit jaar beter was"

27-06-2020 13:23 Laatste update: 13:38
6

Niet Manchester City, maar Liverpool FC mag zich Engels landskampioen noemen. Na een indrukwekkend seizoen zetten de troepen van Jürgen Klopp de concurrentie op een straatlengte achterstand. Ook Kevin De Bruyne kon daar niets aan verhelpen. De spelmaker van City kijkt echter al vooruit naar de komende weken.

"We hebben nog altijd grote kansen, in de FA Cup en de Champions League", blikt De Bruyne al vooruit op de website van City. In de Engelse beker staan The Cityzens in de kwartfinale, terwijl ze de heenwedstrijd van de achtste finales van de Champions League met 1-2 wonnen bij Real Madrid. "Stel je voor dat die bekers toch nog kunnen winnen ... Het zo een ongelooflijk seizoen zijn! We hebben nog heel wat om voor te spelen."

Dat City eens een jaartje niét de beste van Engeland is, is dus geen drama. "In vergelijking met een heleboel andere ploegen doen we het goed", nuanceert De Bruyne. "We zijn nog steeds het tweede beste team, na Liverpool. We wisten dat het onmogelijk was. Als je niet wint, ben je altijd ontgoocheld, maar we moeten eerlijk kunnen toegeven dat Liverpool dit jaar beter was."

"We hebben hard gewerkt, we hebben goed gespeeld, maar we waren niet goed genoeg. Het is voor ons geen probleem om dat toe te geven. Als alles volgens plan verloopt, hebben we nog zo'n dertien of veertien matchen te spelen. We hebben dus nog veel doelstellingen. We hebben die wedstrijden nodig om meer fysiek, ritme en intensiteit te kweken", besluit de Rode Duivel.