'Belgische clubs strijden om Bulgaarse metronoom, KV Mechelen leidt de dans'

'Belgische clubs strijden om Bulgaarse metronoom, KV Mechelen leidt de dans'

Gepubliceerd: zaterdag 27 juni 2020 om 13:06za 27-06-2020 om 13:06

KV Mechelen liet onlangs weten dat liefst zeven spelers niet langer welkom zijn op de club. Daardoor moet er natuurlijk aan inkomende zijde een en ander gebeuren op de transfermarkt. De Antwerpenaren hopen zich alvast snel te versterken met Kristiyan Malinov.

Malinov is een 26-jarige middenvelder van CSKA Sofia. Van zijn lengte moet hij het niet meteen hebben (1,70 meter), maar de dertienvoudige international doet dienst als metronoom van het elftal. In die rol maakte hij dit seizoen grote sier. Stilaan is Malinov op een leeftijd gekomen om de stap naar het buitenland te zetten.

Dat heeft ook KV Mechelen begrepen. Ondanks concurrentie van verschillende Duitse en Belgische clubs, claimt DS Sport, heeft Malinwa de bovenhand. Het nummer zes uit de Jupiler Pro League zou al verregaande gesprekken opgestart hebben met Malinov. Zijn manager benadrukt wel dat de middenvelder voorlopig nog volledig met zijn hoofd bij CSKA zit.

Dat moet ook, want in Bulgarije is de competitie weer volop aan de gang. Momenteel werkt de top-zes er Play-Offs af. CSKA Sofia staat tweede, maar de titel is al lang buiten schot. Koploper Ludogorets telt immers veertien punten voorsprong.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws