Weg van OH Leuven richting gedroomde promotie: Nederlandse stage en burenstrijd

Weg van OH Leuven richting gedroomde promotie: Nederlandse stage en burenstrijd

Gepubliceerd: zaterdag 27 juni 2020 om 12:18za 27-06-2020 om 12:18

Laatste update: zaterdag 27 juni 2020 om 12:32za 27-06-2020 om 12:32

Oud-Heverlee Leuven en K. Beerschot V.A. leven vol spanning toe naar 2 augustus. Die zondag maken beide clubs in een onderling duel uit wie naar Eerste Klasse A mag promoveren. OHL heeft haar voorbereidingsprogramma op die cruciale confrontatie al grotendeels uitgestippeld.

Kersvers trainer Marc Brys kiest voor heel wat oefenwedstrijden om het matchritme zoveel mogelijk terug te vinden, staat te lezen op de website. Voorlopig liggen er al drie vast. Volgende week woensdag (1 juli) treedt OHL voor het eerst weer aan. Gouwgenoot KHO Bierbeek, een vaste sparringpartner, is dan de tegenstander. Op zaterdag 18 juli nemen de Leuvenaars het dan weer op tegen RWDM, dat volgend seizoen normaal gezien uitkomt in Eerste Klasse B.

De grootste test volgt een week later. Op zaterdag 25 juli kruist OHL de degens met KV Mechelen, een burenstrijd die de gemoederen vaak verhit. Dat duel bootst de omstandigheden van de promotiefinale het best na. Tussendoor trekken de troepen van Brys overigens ook naar Nederland voor een stage. Die loopt van 7 tot en met 11 juli. Aan het einde van dat oefenkamp staat er een oefenwedstrijd op het programma, maar tegen welke club is nog niet bekend.

OHL zal in de nabije toekomst nog een update geven over de rest van het programma. Op 2 augustus is het dan D-Day. De club uit Leuven verloor het heenduel van de promotiefinale op het Kiel met 1-0.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws