Dortmund haalt Moukoko (15) bij selectie: In november mag hij debuteren

Dortmund haalt Moukoko (15) bij selectie: "In november mag hij debuteren"

27-06-2020 09:55
10

Borussia Dortmund heeft grote plannen met tienersensatie Youssoufa Moukoko. De pas vijftienjarige aanvaller moet komend seizoen al deel uitmaken van de selectie van trainer Lucien Favre, melden meerdere Duitse media.

Dortmund wil in de jacht op Bayern München op zijn toptalenten blijven vertrouwen. Vooral van Moukoko zijn de verwachtingen groot in het Signal Iduna Park. De geboren Kameroener breekt al jaren het ene na het andere record in Duitsland. Dit seizoen scoorde hij ondanks zijn jonge leeftijd al 34 keer in twintig competitieduels voor Dortmund O19. Daarnaast gaf hij negen assists.

Technisch directeur Michael Zorc bevestigt dat Moukoko in de voorbereiding aansluit bij het eerste elftal. "Ik heb deze week met de trainer over Moukoko gesproken. We willen hem opnemen in de selectie", zegt hij tegen onder meer Die Welt. "Hij zal direct veel leren als hij traint en speelt met volwassen professionals."

Dortmund heeft bovendien profijt van een regelwijziging in Duitsland. Spelers mogen nu vanaf hun zestiende debuteren op het hoogste niveau. "Daardoor kan hij vanaf november voor ons in de Bundesliga uitkomen, wanneer hij zestien jaar wordt", zegt Zorc over de jonge goalgetter.