Scorende De Ligt draagt bij aan ruime overwinning van Juventus

26-06-2020 23:37
1

Juventus heeft vrijdagavond de koppositie verstevigd door eenvoudig te winnen van Lecce. Door goals van Paulo Dybala, Cristiano Ronaldo, Gonzalo Higuaín én Matthijs de Ligt werd het 4-0. De Ligt speelde de hele wedstrijd.

Juventus won maandag al bij Bologna en zette de goede reeks voort thuis tegen Lecce. De Oude Dame kreeg in de eerste helft grote kansen om op voorsprong te komen. Cristiano Ronaldo en Federico Bernardeschi misten voor open doel. Door een verdedigingsfout moest Lecce met tien man verder omdat Fabio Lucioni de doorgebroken Dybala neerhaalde.

Pas in de tweede helft nam Juventus afstand van Lecce. Na 53 minuten krulde Dybala de bal prachtig in de kruising en Ronaldo benutte een strafschop die hij zelf versierde. De net ingevallen Higuaín maakte er in de slotfase 3-0 van en ook De Ligt pikte zijn goal mee. Hij tikte van dichtbij binnen. Het is de derde competitietreffer voor De Ligt.

Juventus speelt volgende week dinsdag uit bij het Genoa van Lasse Schöne. De voorsprong op nummer twee SS Lazio is zeven punten.