Nieuw 'coronaprotocol' in Pro League: uitvoerige testen en verplichte quarantaine

Nieuw 'coronaprotocol' in Pro League: uitvoerige testen en verplichte quarantaine

Gepubliceerd: vrijdag 26 juni 2020 om 20:45vr 26-06-2020 om 20:45

De trainingen bij de Belgische clubs zijn weer begonnen en er wordt stevig gewerkt naar de start van het nieuwe seizoen. In het buitenland is men al opnieuw begonnen met voetballen en doet men er alles aan om het coronavirus buiten de voetbalwereld te houden. Nu ook in ons land.

Bij Sporza valt te lezen dat het Bestuur van de Pro League een akkoord heeft gevonden over een testprotocol bij de 24 professionele voetbalclubs in ons land. Dat betekent flink wat controles bij de voetbalclubs, wat ook een stevig prijskaartje zal hebben van zo'n 650.000 euro.

De Belgische voetbalclubs zullen voortaan wekelijks gecontroleerd worden op COVID-19. Zowel de spelers als de stafleden zullen elke week een test moeten ondergaan. Die test beginnen volgende week.

Daarnaast worden spelers en stafleden ook 72 uur voor een wedstrijd gecontroleerd op het virus. Dokters, kinesisten, teammanagers en familieleden zullen echter niet getest worden. Wie positief test, moet verplicht in quarantaine gaan. De andere spelers en stafleden van de club worden dan een dag later opnieuw getest.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws