Kompany vraagt stevige investering van Anderlecht en laat nieuw veld leggen

Kompany vraagt stevige investering van Anderlecht en laat nieuw veld leggen

26-06-2020 20:31
17

Vincent Kompany mag officieel dan wel maar speler zijn, hij heeft ook flink wat te zeggen bij paars-wit. Zo is Kompany erin geslaagd om Anderlecht stevig te laten investeren in het eigen veld.

RSC Anderlecht had het vorig seizoen bijzonder moeilijk om voor een goede grasmat te zorgen, tot ergernis van de spelers en Kompany. De verdediger heeft Anderlecht dan ook gevraagd om te investeren in een nieuw terrein. "Het veld zal hopelijk binnen enkele weken klaar zijn", vertelt CEO Karel Van Eetvelt.

"Het is een terrein dat het voetbal van Anderlecht verdient. Het was een bewuste vraag van Vincent Kompany om een terrein te leggen dat hij gewoon was in de Premier League. En die investering hebben wij gedaan om onze manier van voetballen te kunnen spelen", klinkt het bij VTM Nieuws.

"We hebben het systeem van clubs als Manchester City en Tottenham gekopieerd. Het verschil? Het terrein was vroeger na enkele weken kapot en werd hobbelig. Dat gaat niet gebeuren met dit veld en kan voor de spelers dus geen excuus meer zijn. Het is een combinatie tussen kunstgrasvezels en echt gras. We zouden nu de komende jaren gerust moeten zijn. En altijd op een mooi effen terrein attractief voetbal kunnen spelen", aldus Van Eetvelt.