Nations League-route Rode Duivels bekend: opening én afsluiter tegen Denemarken

Nations League-route Rode Duivels bekend: opening én afsluiter tegen Denemarken

26-06-2020 19:01
5

De Rode Duivels weten waar ze aan toe zijn tijdens de komende Nations League-campagne. Ons nationaal elftal opent op zaterdag 5 september met een uitwedstrijd tegen Denemarken en mag in de laatste speelronde – op woensdag 18 november – de Denen ontvangen.

De UEFA heeft vrijdag het definitieve speelschema voor de Nations League bekendgemaakt. Tussen de opening en de afsluiter tegen Denemarken staan nog wedstrijden met IJsland en Engeland op het programma. Drie dagen na de wedstrijd tegen Denemarken, komen de IJslanders naar België. Tijdens het interlandblok van oktober volgen uitwedstrijden tegen Engeland en IJsland. In november is het tijd voor België - Engeland en uiteindelijk dus het thuisduel tegen Denemarken.

Over de Final Four van de Nations League doet de UEFA nog geen uitspraken: deze zouden aanvankelijk in 2021 plaatsvinden, maar hiervoor moet na het uitstellen van het EK een nieuw moment gezocht worden. Het toernooi zal in aanloop naar het WK van 2022 als vangnet dienen: mochten de Rode Duivels er niet in slagen om zich direct voor het eindtoernooi in Qatar te plaatsen, dan kan het via play-offs een tweede kans krijgen als het goed presteert in de Nations League.

Het Nations League-schema van De Rode Duivels
Denemarken - BELGIË (5 september 20.45u)
BELGIË - IJsland (8 september 20.45u)
Engeland - BELGIË (11 oktober 18.00u)
IJsland - BELGIË (14 oktober 20.45u)
BELGIË - Engeland (15 november 20.45u)
BELGIË - Denemarken (18 november 20.45u)