'Westerlo legt klacht neer en gaat in de aanval tegen BAS en Moeskroen'

'Westerlo legt klacht neer en gaat in de aanval tegen BAS en Moeskroen'

26-06-2020 18:30
6

Het Belgisch voetbal krijgt er een juridische procedure bij. Deze keer van KVC Westerlo, dat een klacht heeft neergelegd bij de rechtbank van eerste aanleg in Brussel. Het vraagt de nietigverklaring van de licentietoekenning aan Moeskroen.

Dat meldt RTBF en werd aan Sporza bevestigt door bestuurder Wim Van Hove. De actie van Westerlo leek er al een tijdje aan te komen, maar is nu ook officieel ingezet. De club uit 1B, dat het meeste punten haalde vorig seizoen, vecht de licentie van Moeskroen aan. Die club slaagde er begin mei van dit jaar in om voor de vijfde keer in zes jaar een licentie te bemachtigen via het BAS.

Niet naar de zin van Westerlo, dat een klacht neerlegde en de nietigverklaring van de licentietoekenning vraagt. De club verwijt het BAS van vooringenomenheid en fouten in de procedure bij de licentietoekenning.

Daar blijft het ook niet bij. Zo heeft Westerlo recent ook een klacht neergelegd bij de Belgische Mededingsautoriteit (BMA) tegen de KBVB en de Pro League, na het stilleggen van de competitie.